fbpx

Bepaal lekker zelf de toekomst met begeleiding van Desterradum.

Wat is StarTracker?

De kracht van data wetenschap in leren

De methode

Een startracker is een apparaat dat gebruikt wordt in de astronomie. Als je met een telescoop naar een ster kijkt, beweegt die ster zo snel, dat het binnen 30 seconden uit beeld is! Dat komt omdat de aarde in 24 uur precies een rondje draait, en als je dus heel ver inzoomt bewegen alle sterren veel te snel om bij te houden. Een astronoom kan met slim rekenwerk en een startracker alle sterren goed bijhouden, en nuttige voorspellingen doen.

Bij Desterradum gebruiken wij een wiskundig model om leerlingen te helpen opklimmen in hun cijfers. Tutoren houden rekening met de gezondheid, voorgaande ervaring, methode, beschikbare tijd, en motivatie van leerlingen. Aan de hand van deze factoren zoomen zij in, en helpen zij het plaatje compleet te maken op individueel niveau. Als je alles gelijk houdt, en je gezondheid gaat er ineens enorm op vooruit, dan heb je ook meer succes op school. Hetzelfde geldt voor elke andere factor. We zeggen dus dat je succes proportioneel is aan de vijf factoren die zijn genoemd.

Maar niet iedere leerling heeft het meeste baat bij een verbetering in gezondheid. Sommige leerlingen zijn al kerngezond maar hebben even geen motivatie. Bovendien veranderen de factoren die het meeste tellen voor een leerling. Verschillende fases van je leven om het maar zo te zeggen. Bijvoorbeeld een tegenslag in je gezondheid, een winterdipje, een onderwerp waar je al heel veel over weet, of een hoofdstuk waarin je per toeval instinctief de beste methode gebruikt. Een-op-een kan een tutor bij Desterradum hier allemaal persoonlijk rekening mee houden. Met StarTracker willen wij die persoonlijke aandacht van een hele slimme tutor automatiseren. Zo krijgt iedereen in het proces meer inzicht.

Startracker bijles factoren

De volgende stap in educatie

Een StarTracker die iedereen als een ster ziet,
en ze op individueel niveau laat uitblinken.

Zou het niet vet zijn als wij allemaal konden zien hoe dit proces verloopt bij scholieren en studenten? Ouders die niet meer hoeven te gissen over waar het probleem nu echt ligt. Scholen die ruime tijd van tevoren kunnen voorspellen wanneer een leerling afzakt, en waarom. Of simpelweg leerlingen die dag en nacht toegang hebben tot een prachtige technologie dat voor iedereen de deuren opent om te presteren.

Het systeem

Administratie

StarTracker is in het leven geroepen als administratief systeem om alle bijles uren te noteren. Wij hebben alles helemaal zelf van de grond af leren maken maar dat was niet erg omdat data en programmeren in ons curriculum zit.

Het systeem is 8 keer opnieuw gemaakt omdat we steeds nieuwe dingen leren. Nu is onze data structuur zo ontworpen dat wij er heel makkelijk nuttige data uit kunnen halen. Bijvoorbeeld hoe sommige leerlingen net voor toetsen ineens heel veel behoefte hebben aan bijles omdat ze tussendoor achter blijven in hun huiswerk.

Personalisatie

Tutoren houden in hun bijles rekening met alle factoren die kunnen meespelen in de prestatie van hun leerlingen. De stof is natuurlijk altijd de hoofdzaak maar soms is het handig om een nadruk te leggen op een andere oplossingsmethodiek, meer oefenen met huiswerk, of beter leren omgaan met tijd en sturen op gedrag. Tutoren stellen dus de focus van een leerling bij aan de hand van observaties.

bijles bijstellen

Tijdsbesteding

De tijdsbesteding van scholieren en studenten maakt enorm uit. Dat ervaren wij zelf ook en ergens denken we dat we StarTracker hebben gemaakt om zelf een steuntje in de rug te krijgen tijdens het studeren.

Met tijdblokken van scholieren en studenten kan StarTracker patronen leren zien en voorspellingen doen. Heb je als scholier ineens minder tijd volgende maand dan kan StarTracker zelfs je cijfer voorspellen. Of misschien ziet StarTracker dat uren voor sommige scholieren meer waard zijn in de middag als in de avond.

tijdsmanagement huiswerk

Resultaten

Met het bijhouden van cijfers kunnen wij ook zien goed leerlingen het doen met de specifieke begeleiding die zij krijgen. Het is vanzelfsprekend dat tutoren altijd scherp blijven op nog beter presteren en het cijfer is natuurlijk het resultaat om op te sturen.

Ook kunnen wij met die cijfers uitspraken doen over welke verandering in factoren het meeste heeft geteld voor die verhoging in cijfers. Dit biedt ons de mogelijkheid om altijd het grootste pijnpunt en met een duidelijke route voor aanpak.

Het eindstadium

De volgende stap is om al die data in een juiste vorm en met de juiste verbanden op te slaan zodat deze verwerkt kunnen worden met kunstmatige intelligentie op onze servers. StarTracker kan met alle data patronen gaan zien die wij mensen niet kunnen achterhalen en dus veel beter helpen dan alleen docenten, tutoren, of ouders kunnen.

StarTracker kan heel breed ingezet worden in educatie om leerlingen te classificeren en ze individuele begeleiding te geven, les en begeleiding dat aansluit op individuele behoeften, in een massa setting. Dit is onze droom voor de toekomst. Iedereen heeft een navigatie in de auto, waarom niet voor leren?

Tot slot

StarTracker is nog niet compleet. We werken er hard aan om het zo nuttig en veilig mogelijk voor iedereen operationeel te maken. Waarschijnlijk zal het werk nooit echt af zijn. Voor nu zijn wij hard bezig met heel veel testen en analyses. Onze klanten kunnen naarmate meer delen beschikbaar komen gebruik maken van de functionaliteit van StarTracker.

Scroll to Top

Verstuur wachtwoord

Inloggen

Ik ben een

Ben je student en wil je lesgeven bij Desterradum, registreer je dan als tutor.