Desterradum

Wij zijn ontstaan uit een diepe passie voor wetenschap, de kunst van het begrijpen. De naam Desterradum komt van de Latijnse spreuk “pedes in terra ad sidera visus” dat strikt vertaalt naar “met de voeten op aarde en de blik naar boven gericht”. Wij geloven dat iedereen zijn blik naar boven werpt, zij het letterlijk of figuurlijk, allemaal willen wij meer. Het is helaas op school niet altijd even makkelijk om gemotiveerd en productief te blijven, dat weten we maar al te goed. Wij helpen leerlingen door de moeilijkheid heen te kijken en brengen de productiviteit weer terug.

Ons kleine bureau bestaat uit Beta studenten aan de Universiteit van Amsterdam, Wageningen, en Utrecht. De meeste van ons studeren wiskunde of natuurkunde. Net als iedereen hier hebben ook wij hard moeten werken om te komen waar we vandaag de dag zijn. Hierdoor hebben we een goed oog op wat er moet gebeuren, wat er mogelijk is, en vooral hoe het echt moet. Wij geloven dat iedereen met de juiste begeleiding succesvol kan worden.

Wij hebben passie voor leren

Als Beta studenten met zeer brede interesses hebben we al veel te maken met onderzoek, data wetenschap en kunstmatige intelligentie. We vinden het leuk om al die technieken gebruiken en te analyseren wat het beste werkt voor onze leerlingen. Data wetenschap wordt immers ook toegepast op alle studenten aan de faculteit. Dat willen wij nog beter doen. Heel veel factoren hebben invloed op de toetscijfers van een leerling en dat onderzoeken wij constant. Wij werken er aan om er voor te zorgen dat iedereen, ja echt iedereen, in de nabije toekomst thuis de kracht van data wetenschap kan toepassen om zichzelf sneller te ontwikkelen.

Wij kijken anders naar dingen

Natuurkunde is in essentie formele training in relaties. Het is te vergelijken met het geschreven woord. Het helpt ons de wereld om ons heen analyseren. Het toepassen op fysieke situaties zoals parachutespringen of energiecentrales is heel leuk maar het is nog veel leuker om dat te doen met mensen waar we om geven. Want mensen zijn helemaal niet zo complex als we denken. Als je 10 uur hebt om huiswerk te doen, en je doet maar 1 uur lang iets dan is je motivatie om huiswerk te doen dus 10%. Het is dan zaak om er voor te zorgen dat de motivatie van onze leerlingen blijft stijgen door ook te kijken naar de overige 90%. Op dezelfde objectieve manier kijken wij naar andere gedragsaspecten, zoals methode en ervaring. Ons unieke leermodel biedt het gereedschap om groei te inspireren.

Scroll to Top

Verstuur wachtwoord

Inloggen

Ik ben een

Ben je student en wil je lesgeven bij Desterradum, registreer je dan als tutor.