Desterradum

Wij zijn ontstaan uit een diepe passie voor wetenschap, de kunst van het begrijpen. De naam Desterradum komt van de Latijnse spreuk “pedes in terra ad sidera visus” dat strikt vertaalt naar “met de voeten op aarde en de blik naar boven gericht”. Wij geloven dat iedereen zijn blik naar boven werpt, zij het letterlijk of figuurlijk, allemaal willen wij meer. Het is helaas op school niet altijd even makkelijk om gemotiveerd en productief te blijven in het maken van je huiswerk, dat weten we maar al te goed. Wij helpen leerlingen door de moeilijkheid heen te kijken en brengen de productiviteit weer terug.

Ons kleine bureau bestaat uit Beta studenten aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Utrecht. De meeste van ons studeren wiskunde of natuurkunde. Net als iedereen hier hebben ook wij hard moeten werken om te komen waar we vandaag de dag zijn. Hierdoor hebben we een goed oog op wat er moet gebeuren, wat er mogelijk is, en vooral hoe het echt moet. Wij geloven dat iedereen met de juiste begeleiding succesvol kan zijn staan wij voor jullie klaar.

Wij hebben passie voor leren

Als Beta studenten met zeer brede interesses hebben we al veel te maken met onderzoek, data wetenschap en kunstmatige intelligentie. We vinden het leuk om al die technieken gebruiken en te analyseren wat het beste werkt voor onze leerlingen. Data wetenschap wordt immers ook toegepast op alle studenten aan de faculteit. Persoonlijk leggen wij al direct de nadruk op wat we fout zien gaan bij leerlingen en dit werkt enorm goed. Dat willen wij nog beter doen. Veel factoren hebben invloed op de toetscijfers van een leerling en dat onderzoeken wij constant. Wij werken er aan om er voor te zorgen dat iedereen, ja echt iedereen, in de toekomst thuis de kracht van data wetenschap kan toepassen om zichzelf sneller te ontwikkelen.

IMG_0749_pp_4
Scroll to Top