fbpx

Bepaal lekker zelf de toekomst met begeleiding van Desterradum.

Faalangst training voor scholieren en studenten

Geen black-outs of te veel spanning meer tijdens toetsen.

De faalangst training

Deze training bestaat uit 4 een-op-een online sessies van een uur waarin een coach een persoonlijk plan doorloopt. Heb je ook bijles bij Desterradum, dan weten de tutoren waar ze rekening mee kunnen houden. Er worden opdrachten en oefeningen meegegeven die ingezet kunnen worden tijdens toetsen of andere stressvolle momenten. 

Het doel van deze training is iemand trainen om spanning tijdig te herkennen, die spanning met de geleerde oefeningen op te lossen, en weer door te gaan met de toets. Je begint niet aan een wiskunde toets zonder de wiskunde te oefenen. Wij zorgen ervoor dat leerlingen nooit een spannend moment in hoeven te gaan zonder te weten wat ze er mee moeten als het er op aankomt.

Deze faalangst training wordt verzorgd door Menswijs.nl

Aanmelden

Wij nemen na de aanmelding z.s.m contact op om jullie persoonlijke situatie te bespreken.

60
/uur
  •  

Als eerst beginnen we met de bewustwording van gedachten en patronen. In de twee sessie ligt de nadruk op het leren omgaan met patronen, gedachten, en emoties. Daarna het zelf inspireren van positieve patronen, gedachten en emoties. We eindigen met het leren maken van mentale ruimte en rust. Tijdens elke sessie worden verscheidene oefeningen en strategieën besproken en geoefend die tijdens toetsen kunnen worden toegepast. Denk hierbij aan wetenschappelijk bewezen lichaamswerk oefening zoals ademhalingsoefeningen om het hartritme te beïnvloeden (HRV) en spierontspanningsoefening om het zenuwstelsel onder controle te krijgen.

Desterradum heeft voor alle begeleiding een speciaal online les platform. Het enige dat je nodig hebt is een laptop met camera en microfoon, en een rustige plek waar je ongestoord kun zitten. De link wordt toegestuurd voor de eerste afspraak.

Deze training volgt in zijn beginsel de richtlijnen voor angst bij jongeren welke stelt, “Er is sprake van negatieve faalangst als de jeugdige irrationeel bang is om te falen waardoor prestaties slechter worden dan verwacht.” Oftewel je bent bang omdat je het niet gaat halen, gaat moeilijk nadenken, het zweet breekt je uit, en daardoor haal je het niet. Ons traject maakt vervolgens gebruik van technieken uit de EFT (emotional freedom therapy), schema therapie, de Sedona methode, en NLP (neuro-linguistic programming). Waar een psycholoog zich zou richten op het algemene angstbeeld richting wij ons voornamelijk op het moment waarin de faalangst een probleem of blokkade veroorzaakt, zoals vastslaan tijdens de toets. Wij geloven heel sterk, en al het onderzoek wijst ook uit, dat de geestesgesteldheid zich laat leiden door het lichaam. Als je de borst naar voren duwt en de kin naar boven richt is het moeilijk om je sip te voelen. Wij geven de lichamelijke oefeningen die wij zelf ook gebruiken om te presteren bij hoge druk.

De website opvoeden.nl heeft meer informatie over faalangst en wat je als ouder kunt doen. Bij Desterradum merken we dat ouders vaak invloed hebben op kinderen. Dit kan door er te dicht bovenop te zitten, maar ook onverwachts omdat kinderen je niet willen teleurstellen als je heel veel voor ze doet. Als we het idee hebben dat er thuis iets gedaan kan worden om te helpen dan laten wij dat tijdens de training weten.

Scroll to Top

Verstuur wachtwoord

Inloggen

Ik ben een

Ben je student en wil je lesgeven bij Desterradum, registreer je dan als tutor.