fbpx

Bijles wiskunde HAVO jaar 1, 2, 3

Met behulp van onze kundige tutoren, ons unieke wetenschappelijke leermodel, en mooie software laten wij geregeld ondergewaardeerde leerlingen tot 200% beter presteren. Soms kun je echt van een 3, naar een 9. Lees hieronder wat er in de onderbouw van de HAVO echt belangrijk is in de wiskunde, en hoe wij kunnen helpen.

Tutoren van

Formules

Op de HAVO in de onderbouw worden er veel formules of functies geoefend. Dit is later hard nodig omdat alles ergens een functie van is. Zo zijn je cijfers op school een functie van jouw inzet, en onze inzet. Een goede basis tijdens de onderbouw is dus cruciaal voor later.

Verhoudingen

Met verhoudingen leren we voor het eerst de balans methode. Als je met 2,- Euro een broodje kunt kopen, hoeveel kosten 10 broodjes dan? Dit is de basis voor algebra, de vaardigheid waar de meeste leerlingen tegen aan lopen, en de basis voor alle exacte vakken. Alle natuurkunde vragen los je op met algebra.

Meetkunde

Met meetkunde leren wij logisch redeneren aan de hand van bekende regels, ook wel axioma’s genoemd. Dat klinkt makkelijk maar het uitvoeren is super lastig omdat we al die regels niet in ons korte termijn geheugen kunnen persen. Goede methodes aanleren is hier heel belangrijk. Elk onderzoek dat onderzoekers schrijven begint ook met een stel aannames.

Goniometrie

Alle bewegingen en constructies bestaan uit driehoeken. Zelfs ronddraaiende bewegingen! Veel leerlingen hopen stiekem dat ze dit kunnen overslaan maar komen er later achter dat overal in terugkomt. Een beetje ruimtelijk inzicht scheppen, en net iets meer vertellen dan nodig, helpt enorm in dit onderdeel.

Laat ons samen naar de sterren reiken

Wij richten ons op dingen die echt tellen

bijles resultaten bijhouden

Meten is weten

Cijfers, tijdsbesteding, huiswerk, het humeur van je docent. Het liefst maken we overal een grafiek van.

tijdsmanagement huiswerk

Tijdsmanagement

Als je elke dag 7 keer afhaakt krijg je alsnog je werk af, zolang je maar 8 keer opnieuw begint.

bijles bijstellen

Bijstellen

Van een 4 naar een 6 en blijven hangen? Tijd om te zoeken naar de volgende bottleneck.

bereikbaar op whatsapp voor huiswerkbegeleiding

Altijd bereikbaar

De Desterradi zijn een soort grote broer of zus. Die kun je altijd storen met vragen.

Bijles in thelessonspace

Aanmelden voor online
Wiskunde bijles

Leerlingen vinden ons wel aardig

Ouders die meer dan drie keer "heel blij" zeggen te zijn.
73%
Leerlingen die weer voldoende staan
96%

Iedereen begint met een uur per week. Nadat de situatie duidelijk is kan de tutor iets zeggen over de persoonlijke behoefte en een plan uitzetten. Soms is het minder en soms is het meer. Vaak is de behoefte aan het begin, als we gaten wegwerken, en net voor toetsen wat groter. Wij stellen onze inzet bij aan de hand van wat leerlingen nodig hebben om goede cijfers te halen en sturen op zo veel mogelijk zelfstandigheid.

Wij kunnen veel maar dit doen wij in de regel niet.

Desterradum factureert per mail automatisch alle uren rond de tiende dag van de volgende maand.

Niet structureel. Omdat wij zelf gericht zijn op exacte vakken houden wij het bij onze kenniskring. Vaak zien we dat andere vakken niet voldoende uitdagend zijn voor onze tutoren maar er Desterradi bij die toevallig ook heel goed zijn in Engels, Latijn, Frans, of Economie. Neem contact op en vraag er gerust naar.

StarTracker is onze cloud applicatie waar alle gegevens in komen. Bijles uren, observaties van tutoren, maar ook huiswerk blokken en cijfers van leerlingen. Onze kunstmatige intelligentie server kan deze gegevens uitlezen en dient als een navigatie voor studievoortgang. Wij zijn nog volop bezig met ontwikkelen en testen maar we hopen heel snel iedereen het voordeel te kunnen geven van datawetenschap.

Aanmelden voor bijles bij Desterradum

Scroll to Top

Verstuur wachtwoord

Inloggen

Ik ben een

Ben je student en wil je lesgeven bij Desterradum, registreer je dan als tutor.